FLEN

Misstänkt pedofil förhörd

En ung man som är misstänkt för flera sexuella ofredanden mot barn i Flen, hämtades in till förhör på tisdagseftermiddagen. Polisen misstänker att han är den blottare som i förra veckan försökte locka med sig en femårig pojke i Flen. Mannen anhölls inte, men misstankarna mot honom kvarstår.

Den unga mannen, som är i tonåren, är misstänkt för två fall av sexuellt ofredande och ett fall av ofredande.

Polisen misstänker att han är den person som försökte locka till sig en femårig pojke med en pizza i förra veckan. Enligt polisen sprang pojken iväg eftersom han kände igenom honom sedan tidigare. Samma man misstänks ha onanerat framför pojken och hans mamma tio dagar tidigare, när de satt i en bil.

Mannen är dessutom misstänkt för att ha ofredat barn sexuellt vid en förskola i början av juni. En kvinna som arbetade på förskolan har berättat att hon såg mannen stå och onanera med handen innanför byxorna, när barnen var ute på gården. Hon tog då in barnen från gården och försökte följa efter mannen, som cyklade iväg.

Den unga mannen har pekats ut vid en fotokonfrontation och på tisdagen togs han in till förhör.

– Han förnekar brott, säger Henrik Sundling, utredare på Katrineholmspolisen.

Förnekar han också att han har varit på de här platserna?

– Ja, det gör han, säger Henrik Sundling.

Mannen anhölls inte, men misstankarna mot honom kvarstår. Enligt polisen kommer fler förhör genomföras framöver.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".