Nyköping

Uppvaktar Banverket om Ostlänken

Processen med den planerade snabbjärnvägen Ostlänken inte får stanna upp och dra ut på tiden. Det menar landshövdingen i Sörmland, Bo Könberg tillsammans med sin kollega i Östergötland. Nästa vecka uppvaktar de Banverket och kräver bland annat att Banverket prioriterar Ostlänken och snarast avslutar järnvägsutredningen genom att besluta om var Ostlänken ska dras.

Uppvaktningen sker tillsammans med näringslivet i form av bolagen Nyköping-Östgötalänken, Östsvenska Handelskammaren och näringslivsbolaget Onyx och riksdagspolitiker från de båda länen. 

Som Sverigés Radio Sörmland rapporterat tidigare finns inte den planerade snabbtågjärnvägen Ostlänken med i regeringens prioriteringar av den framtida infrastrukturen som Vägverket och Banverket arbetar med.

Nyköpings kommun vill att järnvägen ska byggas enligt Banverkets röda alternativ, vilket betyder att spåret skulle dras precis utanför centralorten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista