Mer utbildning kan ge godare skolmat tror Gunvor G Ericson, MP
Sörmland

Mp vill satsa på bättre skolmat

Kommunerna måste våga satsa på god mat i de offentliga storköken och ge måltidspersonalen tid och resurser att upphandla och laga mat från bra råvaror där det lokala näringslivet är med och konkurrerar. Det anser bland andra den sörmländska riksdagsledamoten Gunvor G Ericsson. Hon kommenterar uppgifterna från Naturvårdsverket om att det varje år kastas mellan 10 000 och 30 000 ton skolmat vilket kostar kommunerna mycket pengar.

Miljöpartiet vill ge måltidspersonalen kunskaper och verktyg för att höja kvaliteten på skolmaten och vill att staten och kommunerna tillsammans satsar pengar på att utbildning så att kokerskor eller ekonomibiträden blir kockar.

Utbildningen ska, enligt miljöpartiet också ge personal ökade kunskaper om barn, mat och hälsa, ekologisk och rättvisemärkt mat och få kunskaper kring lagstiftning och rutiner så att man minskar rädslan för att göra fel.

Miljöpartiet vill också begränsa de onödiga tillsatserna i skolmaten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".