Utvisningshotade Ahmad Sharafi får tidsfrist. Foto: Petra Levinson.
NYKÖPING

Sharafi får ta hand om systerbarn

Ahmad Sharafi som är morbror till fem moderlösa barn i Nyköping får inte bli barnens vårdnadshavare. Däremot får han fungera som familjehem åt syskonen som därmed kan bo hos honom. Det har social- och arbetsmarknadsnämnden i Nyköpings kommun bestämt.

Ahmad Sharafi är den enda släkting som kan ta hand om barnen och har också gjort det sedan i mars. Barnens mamma dödades av deras pappa och pappan dömdes sedan till rättspsykiatrisk vård.

Ahmad Sharafi har dock inte fått besked ännu om han får stanna i Sverige och kommunens beslut skulle kunna innebära att Migrationsverket inte tycker att han har tillräckligt starka skäl för att få vara kvar. Nämnden har beslutat att föreslå en annan person som har nära kontakt med barnen som vårdnadshavare.

Socialnämndens ordförande i Nyköping, folkpartisten Göran Hagberg, menar dock att han tror att familjehemstiteln ska fungera som något postitivt för Ahmad Sharafi när hans fall prövas av Migrationsverket.

Nu återstår att tingsrätten godkänner förslaget.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".