Mika Seppänen vice ordförande i metallfacket på AQ Segerström känner positiva stämningar.
Sörmland

Industrin positiv till framtiden

En vändning kan vara på gång inom industrin. Många chefer ser positivt på framtiden, enligt en undersökning som fackförbundet Ledarna gjort. I Eskilstuna vittnar flera företag enligt Ledarna om att det ser ljusare ut. Plåtindustriföretaget AQ Segerström i Eskilstuna är ett av de företag som börjat återanställa.

– Sista veckan har volymerna ökat för varje vecka så vi har börjat ta in den personal vi tvingades göra oss av med tidigare, berättar Leif Plate som är vd på AQ Segerström.

Sammanlagt tio anställda planerar man att ta in i och med nästa vecka berättar Plate

Hur ser du på framtiden för verksamheten?

– Det är ju nu de sista veckorna vi har sett en accelererande ökning men sen vet man ju aldrig hur länge det håller i sig men just nu känns det rätt bra och det borde hålla i sig under 2010, säger Leif Plate.

I våras gjorde AQ Segerström av med nästan halva sin arbetsstyrka, några hann inte ens gå innan de blev återanställda. Framtiden ser positiv ut och ingen ska behöva få gå från företaget i höst på grund av lågkonjunkturen säger Vd:n på AQ Segerström Leif Plate.

– Personalen vet ju hur läget är och att det går sakta sakta uppåt och att det ser ljusare ut i framtiden, menar Leif Plate.

På AQ Segerström är Mika Seppänen vice ordförande på metallfacket och han tror också på en ljusare framtid nu under hösten och 2010.

– Håller det i sig så är det ju bra så att det inte är nåt tillfälligt, menar Seppänen.

Han beskriver också stämningen på företaget som mer lättsam nu när det börjat lossna igen.

– Man anar leenden på folks läppar efter en rätt tuff period, menar Seppänen.

Alexandra Edman
alexandra.edman@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".