ESKILSTUNA

"De har behov av att bli sedda"

Reaktionerna i bostadsområdet Fröslunda i Eskilstuna är många efter tisdagsnattens glaskrossning där. Kerstin Soläng rektor på Fröslundaskolan och hon säger att allt fler ungdomar lever ett problematiskt liv.

– De har jättestora behov av att bli sedda, bekräftade och omhändertagna på alla sätt och vis. Jag tycker inte att den här miljön som de lever i kan tillgodose detta, säger Kerstin Soläng.

Ett större gäng ungdomar krossade ett 20-tal rutor i Fröslundaområdet i Eskilstuna i tisdagskväll. Polisen vet fortfarande inte vilka som ligger bakom och utreder händelsen. Många ställer sig nu frågan vad skadegörelsen beror på och vad man kan göra för att öka tryggheten bland ungdomarna, för polisen talar om ökad brottslighet bland ungdomar generellt i Eskilstuna, bland annat har det varit flera personrån i Fröslunda under sensommaren.

Hannah Öhgren och Twana Khurshid är engagerade i Elevrådet på Fröslundaskolan och de tror att ungdomar begår brott för att få uppmärksamhet.

– Det försöker få uppmärksamhet och verka coola. Det är fel. Med de här pengarna som de förstör för så kan vi göra något kul istället, säger Twana Khurshid i Fröslundaskolans elevråd.

Alexandra Edman
alexandra.edman@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".