Innebandy

Onyx premiärföll i sudden

Onyx innebandyherrar förlorade premiären av division 1 mellersta. Gästande Linköping vann med 3-2 efter förlängning. Ett resultat som inte var helt rättvist.

Onyx och motståndarlaget Linköping har båda nämnts som förhandsfavoriter inför säsongen och det var en härlig match lagen bjöd på. Hårt, tufft och med ett rejält tryck från de dryga 500 på läktarna. Linköping tog ledningen på straff i den första periodens sista sekund. Onyx bet dock ihop och var det bättre laget i den andra perioden. Det blev trots det inga mål i mellanakten.

I den tredje perioden ökade Onyx takten ytterligare och nu kom också utdelningen. Kaptenen Richard Svensson kvitterade på frislag efter drygt sex minuter. Bara minuten senare gav hemmapressen utdelning på nytt när Sam Jonsson gjorde ledningsmålet. Men istället för att punktera matchen tilläts gästande Linköping komma tillbaka. Kvitteringen kom med åtta minuter kvar och matchen gick till förlängning. Väl där hann bollen knappt sättas i spel förrän gästerna avgjorde matchen.

– Jag tycker inte att det var rättvist. I den tredje perioden visar vi att vi är ett starkare lag både fysiskt och tekniskt, säger Onyx nye tränare Tom Iversjö.

Martin Brunelius
martin.brunelius@sr.se