Kritik mot förslag i Nyköping

Förslaget tvinga alla fastighetsägare i Nyköping att sätta in brandvarnare i bostäder får blandade reaktioner bland de nyköpingsbor som Sveriges Radio Sörmland talat med.
Tanken bakom förslaget är att minska antalet skadade och dödade i bränder i hemmet och politikerna anser att den frivilliglinje som hittills gällt har misslyckats och att det behövs tvingande åtgärder. Från och med 1 juli år 2003 måste alla ägare eller innehavare av en bostadsfastighet i Nyköping ha satt in brandvarnare, enligt förslaget som politikerna i kommunfullmäktige nu ska besluta om. Förslaget gäller hyresbostäder såväl som enskilda villor och fritidshus och i hus med flera våningar ska det finnas minst en brandvarnare på varje plan. Majoriteten av de nyköpingsbor Sveriges Radio Sörmland talat med anser dock att kommunen borde informera om vikten av brandvarnare i stället.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".