Joliano Yousef från gruppen Ghettoänglar.
Eskilstuna

Vill ha mer plats för världskultur

Det behövs mer plats för världskulturen i Eskilstuna, säger musiker och projektledare inför Världskultur-festivalen den 23-24 oktober. Men nu vill man råda bot på det genom en tvådagars festival.

– Jag vill inte va elak men tittar man på de festivaler och aktiviteter som har varit till exempel här under jubileumsåret så har det ju int varit så mycket men nu fyller vi det glappet, säger Hugo Nömm i Eskilstuna som är projektledare för Världskulturfestivalen.

– Med åren har det blivit mer och mer ett mångkulturellt samhälle och vi måste hitta nån form av plattform där man kan träffas, menar Nömm.

Ashraf Nazar som är med i hip hop- gruppen Ghetto Änglar menar att det är svårt att hitta spelningar i Eskilstuna och är glad över att nu få spela på Världskulturfestivalen i oktober.

Mer om festivalen finns på www.varldsmusikfestivalen.se. Och musik därifrån hör du i SR Sörmland senare under hösten då vi är medarrangör för festivalen.

Hans Andersson
hans.andersson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".