Polisen fortsätter att söka efter den försvunna mannen i ån.
ESKILSTUNA

Nya försök att hitta försvunnen

Polisen har i dag fortsatt sökandet efter 20-åriga Viktor Hasselström i Eskilstunaån. Därför har vattennivån i ån sänkts kraftigt.

Det var i mars i år som 20-åriga Viktor Hasselström försvann efter ett besök på en krog i Eskilstuna. 

Polisen vet inte så mycket om försvinnandet men har startat en förundersökning om mord vilket bland annat innebär att man har kartlagt Hasselströms sista kväll och förhört vittnen som kan ha sett något i samband med försvinnandet ett arbete som fortfarande pågår.

Men alla kort är öppna, menar polisens Lars Franzell på avdelningen för grova brott och därför utgår man också utifrån teorier om att Hasselström har försvunnit frivilligt eller att han försvunnit genom en olyckshändelse- och det är därför man nu än en gång söker i Eskilstunaån efter honom eftersom polisens hundar i juni markerade att det skulle finnas en kropp där.

Då var förhållande i ån inte tillräckligt bra, menar Göran Kessel som är informationsansvarig hos polisen och därför vill man nu när flödet i ån är annorlunda testa att än en gång söka efter den försvunna Viktor Hasselström i ån.

Ett försök gjordes i somras, men då var inte förhållandena tillräckligt bra för att sökandet skulle kunna genomföras på ett bra sätt. Ett alternativ till tömning av ån är att söka av bottnen med hjälp av dykare.

– Men dykare är förstås inte lika effektivt som att sänka vattennivån. Vi passar därför på nu och kan så småningom avskriva ån, som en plats där han försvunnit, säger Göran Kessel, kommunikationsansvarig hos polisen i Eskilstuna.

Fredrik Lorenzoni
fredrik.lorenzoni@sr.se
Malin Marcko
malin.marcko@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".