Polisen hittade inte den unga man de sökte efter.
Eskilstuna

Sökandet efter man avbrutet

Polisen har nu avbrutit sökandet i Eskilstunaån efter försvunne Victor Hasselström, utan att ha hittat honom. Under dagen har polisen draggat i de centrala delarna av ån och även sökt längs med kanterna och med båt. Framför allt har man sökt i området där hundar i somras markerade för en kropp.

Framför allt har man sökt i området där hundar i somras markerade för en kropp. Polisen har i nuläget inte beslutat om hur de ska fortsätta sökandet.

Vattnet i ån kommer att fyllas på igen nu i eftermiddag.

Det var i mars i år som 20-åriga Viktor Hasselström försvann efter ett besök på en krog i Eskilstuna.

Polisen vet inte så mycket om försvinnandet men har startat en förundersökning om mord. Det innebär bland annat att man har kartlagt Hasselströms sista kväll, och förhört vittnen som kan ha sett något i samband med försvinnandet, ett arbete som pågår fortfarande.

Men alla kort är öppna menar polisens Lars Franzell på avdelningen för grova brott. De utgår därmed också från teorier om att Hasselström har försvunnit frivilligt eller genom en olyckshändelse. Därför har polisen under dagen letat än en gång efter honom i Eskilstunaån, eftersom deras hundar i juni markerade att det skulle finnas en kropp där.

I juni var förhållande i ån inte tillräckligt bra menar Göran Kessel, informationsansvarig hos polisen, och därför vill de nu när flödet i ån är annorlunda testa att än en gång söka efter den försvunna Viktor Hasselström i ån.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".