MARIEFRED

Mariefred - ett samhälle i sorg

Mariefred är ett samhälle i sorg. Igår eftermiddag blev en 11-årig flicka påkörd så illa att hon avled. Idag håller kyrkan liksom skolan, där hon gick, öppet för att människor ska kunna samlas och tala om det inträffade.

Hela samhället är i sorg. Mariefred är inte större än att alla känner alla och genom det blir alla berörda när något så tragiskt som ett barns död i en olycka inträffar, menar kyrkan och skolan.

Båda har därför tagit sin del av ansvaret och skolan drog redan igår kväll igång en krisgrupp för att hjälpa barn och föräldrar att tala om det inträffade.

– Det var många som sökte upp skolan igår, säger skolans rektor Tommy Hellsten och tillägger att skolan håller öppet idag också.

Han berättar också att skolans egens personal haft hjälp av personal från kyrkan och socialkontoret i det tunga arbetet.

– Alla inblandade har gjort ett kanonjobb, konstaterar Tommy Hellsten.

Stöttningsarbetet går vidare idag genom att skolan återigen är öppen och att personal finns på plats liksom Mariefreds kyrka, där personal finns samtidigt som den ordinarie verksamheten med bland annat konfirmandundervisning bedrivs som vanligt.

– Kyrkan är öppen för alla som känner behov av ett lyssnande öra, eller en samtalspartner, säger komminister Ellinor Svensson, präst i Mariefreds församling.

Ikväll hålls också en extra minnesstund i kyrkan med ljuständning och musik med anledning av den tragiska olyckan.

Reino Helin
reino.helin@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".