Caroline Ek tillsammans med coacherna Erik Sesone och Kim Eriksson.
SPORT

Brandman världsmästare i kickboxning

Eskilstunabon Caroline Ek, som tävlar för Västerås kampsportcenter, blev igår historisk när hon blev Sveriges första professionella världsmästare i kickboxning. Till vardags jobbar hon som brandman i Eskilstuna, men på söndagen stod hon i ringen i Oslo med mästarbältet på.

– Det var helt otroligt, man svävade på moln. Allt bara rann av en, man har tränat så länge inför det här och varit nervös och spänt sig. Nu bara lossnade allt och man blev bara överlycklig, säger Caroline Ek.

25-åringen, som ursprungligen är från Karlskrona och idag bor i Eskilstuna, började med kickboxning när hon var 15 år.

Sedan dess har hon hunnit med att bli amatörvärldsmästare tre gånger, europamästare en gång och nu alltså Sveriges första proffsvärldsmästare.

– Min tanke var att gå ut ganska lugnt i de första ronderna och känna på henne. Jag kände att jag tog över mer och mer ju längre matchen gick och i fjärde ronden så bröts matchen och då var det klart vilket var underbart, säger hon.

På söndagen stod hon i ringen i Oslo med mästarbältet och redan dagen efter var hon tillbaka på jobbet som brandman i Eskilstuna.

– Lite sliten är man så klart, men det vägs upp av känslan att ha vunnit.

Har du fått någon uppvakting av arbetskamraterna?

– Jag har fått en del dunkar i ryggen, men vi får väl se om det blir någon större uppvaktning sen kanske.

Johan Bengts
nyheterna.vstm@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".