Ett stort område runt nattklubben spärrades av efter attentatsförsöket.
NYKÖPING

Fyra häktade för attentatsförsök

De två män, 19 respektive 20 år gamla, som misstänks för attentatsförsöket mot krogen Tellus i Nyköping, häktades på tisdagen på sannolika skäl misstänkta för försök till grov mordbrand. Det är den starkare graden av misstanke. På eftermiddagen häktades också en fjärde man, en 33-åring, på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till försök till grov mordbrand.

Åklagaren ville ha 33-åringen häktad för anstiftan, alternativt medhjälp. Men tingsrätten ansåg inte att det fanns tillräckliga bevis för att 33-åringen skulle ha förmått de andra att försöka bränna ner krogen. 33-åringen nekar till all form av inblandning i attentatsförsöket.

Sammanlagt är nu fyra män häktade, alla från Stockholm.

På måndagen häktades en 21-åring, som greps i Nyköping i fredags morse, samma morgon som bomben hittades utanför krogen. 

19-åringen och 20-åringen greps inte i Nyköping, utan i Stockholmsområdet. Båda två nekar till brott.

– Min klient säger att han är oskyldig, han har aldrig varit i Nyköping, säger advokat Per Oehme, som försvarar 19-åringen.

Polisen i Nyköping vill i nuläget inte berätta vilka bevis de har mot männen.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".