Skatteverket vill att pojkens föräldrar skickar in ett namn inom 2 veckor.
NYKÖPING

Skatteverket kräver ettårings namn

Skatteverket saknar namn på ett barn i Nyköping. Det i så hög grad att verket i ett brev till föräldrarna hotar med vite, ett slags böter, på 6 000 kronor om de inte rapporterar in ett förnamn på det idag drygt ett år gamla barnet.

Det är familjen Carman i Nyköping, som hamnat på kollisionskurs med Skatteverkets folkbokföringsavdelning. Föräldrarna har nu två veckor på sig annars sätts hotet i verket. Och om inte det hjälper hotar Skatteverket med nya böter.

– Vi missade av olika anledningar att skicka in namnet på vår son förra året, säger Daniel Carman, far till idag drygt ettårige pojken, som faktiskt har ett namn och heter Benjamin.

Det var när påminnelsen om missen kom från Skatteverket som Daniel Carman surnade till.

– När myndigheten i den första påminnelsen redan har en otrevlig ton med hot om böter, så blir man ju provocerad, säger han.

– Därför svarar jag inte på deras brev utan låter det hela gå till sin spets, fortsätter han.

Till sin spets är tingsrätten, där han räknar med att hamna när han så småningom inte accepterar kraven han kommer att få via Kronofogdemyndigheten.

Daniel Carman menar att verket redan vet att sonen finns genom att hans personnummer och efternamn redan registrerats där och andra mynidgheter skickar post till sonen med förnamn och allt.

– Massor av myndigheter vet att han heter Benjamin, konstaterar han.

Reino Helin
reino.helin@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".