Innebandy

Onyx vann enkelt till slut

Onyx innebandyherrar vann hemmamatchen i division 1 mellersta mot Finspång med 5-2 (3-0, 1-1, 1-1). Onyx var det bättre laget men ineffektivitet gjorde matchen onödigt spännande.

Gästande Finspång tränades de tre senaste säsongerna av Tom Iversjö, som denna säsong tränar Onyx. Något som hemmalaget självklart hade nytta av.

– Det är klart att jag har bra koll på alla spelare som jag har tränat under tre år, säger Iversjö.

Hemmalaget Onyx var det klart bästa laget matchen igenom men det avgörande rycket, som de flesta av de 471 åskådarna i Sporthallen väntade på, kom aldrig. Det berodde mycket på en bra målvakt i Finspång men kanske framförallt på en bristande effektivitet från Onyxspelarna.

– Just nu är vi nere i en svacka. Vi sätter inte våra chanser, säger Tom Iversjö.

Det var egentligen först när Sam Jonsson satte 5-2 i slutet av den tredje perioden som matchen kändes helt avgjord. Det var också Sam som inledde målskyttet i matchen. Däremellan gjorde Peter Norström, Mario Micalizzi och Richard Svensson ett mål var.

Martin Brunelius
martin.brunelius@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".