Volleyboll

Dubbla förluster i volleybollpremiär

Det blev förlust för både Katrineholms damer och Vingåkers herrar när respektive elitserie hade premiär idag. Katrinehom mötte Engelholm på bortaplan och Vingåker tog emot Linköping. Förlustsiffrorna skrevs i båda fallen till 3-2 i set.

Vingåkers herrar var nederlagstippade mot ett hårdsatsande Linköping. Det såg också ut som om det skulle bli en tung kväll efter det första setet som Linköping vann med 25-20. Vingåkersspelarna kom dock starkt tillbaka i det andra som laget vann med 25-22. Hemmalaget Vingåker tog också hem det tredje setet med 30-28 efter en riktig rysare. Inte helt oväntat.

– Nej, vi visste att vi hade gett bort det första setet genom att missa alldeles för mycket, säger Vingåkers Robert Söderberg.

Vingåker var även bra i det fjärde setet där man hade 23-23 och kunde ha avgjort. Istället kom några enkla missar och Linköping kvitterade efter 25-23 i fjärde. Det femte setet blev aldrig spännande utan Linköping kunde ta hem det med 15-10. Trots förlusten gjorde Vingåker en riktigt bra insats.

– Om man kollar tillbaka på det lite senare ikväll kanske det var så ändå, säger Robert Söderberg.

Katrineholms damer föll på bortaplan mot Engelholm med 3-2 i set efter setsiffrorna 23-25, 25-13, 23-25, 25-22, 15-11.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".