ESKILSTUNA

Misstänkt knivman släpptes

Den 21-årige man som på måndagen begärdes häktad för knivattacken mot en villaägare i Kjula utanför Eskilstuna, har släppts. Tingsrätten ansåg inte att det fanns tillräckliga bevis mot mannen, och beslutade att släppa honom på fri fot. Åklagaren ville få mannen häktad för grovt rån och försök till mord.

– Vi fortsätter utredningen naturligtvis. Vi måste få fram mer undersökningar som är klara innan vi kan få det prövat igen, sade Lars Franzell på eftermiddagen efter att 21-åringen släppts.

Det var på måndagsförmiddagen förra veckan som den 55-årige villaägaren blev knivskuren i bålen, när han kom på en inbrottstjuv i sitt hus.

I fredags stoppade en polispatrull en bil i Eskilstunas södra delar. Bilföraren misstänktes för olovlig körning och drograttfylleri. Men sedan uppstod också misstankar om att föraren kunde vara den eftersökte gärningsmannen,  bland annat eftersom hans utseende stämde överens med inbrottstjuvens signalement.

Mannen anhölls på sannolika skäl misstänkt för brottet i Kjula. Det är den starkare graden av misstanke.

Polisen vill inte säga om den anhållne kunnat bindas till platsen genom fingeravtryck, DNA eller liknande.

– Det finns massor av spår och vi jobbar på det, säger Lars Franzell på Sörmlandspolisen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".