HANDBOLL

Ny seger för Guifdamerna

Guif:s handbollsdamer verkar ha något riktigt stort på gång. På söndagseftermiddagen kom fjärde raka segern i damettan. Helton från Karlstad besegrades med klara 24-17.
Guif är därmed obesegrade i division 1.

Guif spelade riktigt bra i första halvlek, något sämre i andra. Guif gick från ledning 8-5 till 13-5 inom loppet av några minuter.

– Där avgjorde vi matchen, sa Petra Andersdottir i Guif.

I andra halvlek började Guif bra, men vid ledning 24-12, så drog Guif ned på tempot och Helton kunde avsluta med att göra fem raka mål på Guif och snygga till siffrorna till slutresultatet 24-17.

-- Vi slog av på takten och omedvetet ansåg vi det vara klart, förklarade Petra och menade att ett bra försvarspel och giftiga kontringar är Guifs melodi och hon tyckte nog att det har gått väl lätt för laget så här långt i serien.

– Det återstår mycket att spela om, men så här långt ser det bra ut och de andra topplagen har väl inte visat allt för mycket så här långt, avslutade Petra Andersdottir.

Tord Juszczak
tord.juszczak@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".