Oxelösund

Miljonförluster för SSAB

SSAB i Oxelösund gjorde en förlust på 394 miljoner det tredje kvartalet. Det visar företagets rapport som presenterades idag. Tredje kvartalet förra året gjorde SSAB i Oxelösund en vinst på 590 miljoner kronor.

Hela SSAB-koncernen gjorde en förlust under perioden på 936 miljoner vilket är en mycket kraftigt resultatförsämring jämfört med samma period förra året då vinsten var drygt 2,6 miljarder.

SSAB ser tecken på att den globala ekonomin börjar återhämta sig efter en djup lågkonjunktur. Under kvartalet började SSAB se en långsam återhämtning från en av de värsta kriser stålbranschen har upplevt, enligt rapporten.

Efterfrågan ökade hos distributörerna samtidigt som de finansiella marknaderna har börjat stabiliseras. Flera stålverk har börjat producera igen efter tillfälliga produktionsstopp. Världsmarknadspriserna på stålprodukter har ökat under kvartalet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista