ESKILSTUNA

Tre evakuerades via stege vid brand

Uppdaterad 20091102 kl.10.46
Polisen misstänker allmänfarlig vårdslöshet, som orsak till branden på Bellmangatan i Eskilstuna i morse. En kastrull med olja på spisen ska ha orsakat branden varvid hela köket blev utbränt.

Två vuxna och ett barn evakuerades via stege av räddningstjänsten i Eskilstuna på grund av brandeni morse på Bellmansgatan. Ingen behövde dock föras till sjukhus, men lägenheten måste saneras innan någon kan bo där.

Räddningstjänsten larmades strax efter åtta på morgonen och när de kom till platsen kom de till en fullt utvecklad brand i lägenheten.

Tre personer, två vuxna och ett barn, fanns i lägenheten och samtliga evakuerades via stege från balkongen, enligt räddningstjänsten.

Branden började, enligt polisen, i köket när olja värmdes i en kastrull och hela köket blev utbränt, men ingen blev skadad i samband med händelsen. Branden ska ha startat i köket, men exakt hur utreds nu av polis.

De tre personer i lägenheten blev ordentligt chockade och har därför inte kunnat höras av polisen ännu, men någon av dem kommer, enligt polisen att delges misstnakt om allmänfarlig vårdslöshet.

Inga andra bostäder hotades heller i samband med branden.

Reino Helin
reino.helin@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista