ESKILSTUNA

"Vi vill inte ha dem kvar"

I fredagskväll uppgraderades motorcykelklibben MC Sweden och blev då fullvärdiga medlemmar i Hells Angels. Varför klubben uppgraderats vet inte Sörmlandspolisen enligt dess presstalesman Svante Melin.

MC Sweden i Eskilstuna blev i slutet förra veckan har blivit fullvärdiga medlemmar av Hells Angels enligt polisen. MC Sweden hette förut Desperados och har under en slags prövoperiod varit så kallad prospects till Hells Angels. Men nu har alltså klubben blivit fullvärdiga medlemmar.

I slutet av förra veckan så byttes skyltar vid klubblokalen i Eskilstuna och det hölls en fest för att fira uppgraderingen. Ett 30-tal poliser fanns där och bevakade det hela.

– Vi har arbetat väldigt mycket för att förhindra att klubben ska trivas här i kommunen. Vi vill inte ha dem kvar. Vi kommer att fortsätta att arbeta för att man inte ska trivas i klubben.

Det arbetet har gått ut på att polisen har arbetat störande berättar Svante Melin.

– Polisen hade även folk vid lokalen både i fredags och i lördags.

Även kronofogden fanns med och kontrollerade dem som besökte klubben för att se om det fanns någon som hade stora skulder.

Samira Zayane
samira.zayane@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista