Handboll

Storförlust för Guif

Det blev storförlust för Guif borta mot Redbergslid i Göteborg i går kväll, 33-23. Tobias Aren i Guif förklarar förlusten med att Redbergslid var bättre.

– Vi fick inte alls tag i dem bakåt och de fick skjuta sönder oss i första halvlek, säger Tobias Aren. Vi halkade efter med nio mål redan i halvlek och de var mycket bättre än oss på alla positioner, så det förtjänar det.

Inte heller offensivt gick det något vidare för Guif.

– Vi kom inte till alls och jag har ingen aning varför, men de styrde in oss i mitten där deras stora treor stod och vi gick på deras taktik i första halvlek.

Hur ser du på säsongsinledningen så här långt?

– Jag är mycket missnöjd. Det var inte vad vi hade förväntat oss efter finalen förra säsongen. Alla lagen har blivit mycket bättre och vi måste börja jobba som ett lag, för det har vi inte gjort riktigt. Vi smäller inte på alls som tidigare och offrar oss inte.

Varför blir det så?

– Det har jag ingen aning om. Hade jag vetat det så hade vi rättat till det.

Det är långt kvar på säsongen, ser du tendensen någonstans att ni skulle kunna vända skutan på rätt köl?

 

– Det positiva är att vi tränar ännu hårdare och på träningen smäller vi på och ger verkligen allt. Vi vill vinna, men det är något som inte stämmer, så vi får rätta till det. Det börjar bli dags att göra det.

Per Kahl, Radiosporten
per.kahl@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista