Vancouver

"Jag försöker bara spela mitt spel"

Det går bättre än någonsin för Mikael Samuelsson, hockeyproffs från Mariefred, som nu spelar för Vancouver i NHL. Han har fått en mycket bra start i sin nya klubb och är lagets bäste målskytt just nu.

Han lämnade inför den här säsongen Detroit, där han varit med och vinna Stanley Cup.

– Det var ett bra val för mig. Det känns bra.

En och annan flytt har det blivit för hockeyspelaren Mikael Samuelsson från Mariefred sedan han flyttade till Nordamerika år 2000. Via San Jose, New York Rangers, Florida Panthers, Pittsburgh Penguins och Detroit Red Wings är det alltså Vancouver som gäller just nu.

Han har inlett sitt troligen sista NHL-kontrakt med att vara bäste målskytt i sitt lag, något som faktiskt aldrig hänt annat än i farmarlag i hans tioåriga NHL-karriär. Själv tar ha det med ett garv.

– Det är inget jag tänker på. Jag försöker bara spela mitt spel eller det laget vill att jag ska spela. Gör man mål är det bara bonus. Det är skönt att det börjat bra.

Reino Helin
reino.helin@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista