Sörmland

Engelska skolan bäst i nyhetstest

Engelska skolan i Eskilstuna blev bästa skola i Sörmlands län i Dagens Nyheters nutidsorientering i år. Jesper Jonsson i samma skola blev bäste enskilde elev i länet.

Jesper Jonsson säger att han har läst tidningar, tittat på TV-nyheter och försökt komma ihåg så mycket saker som möjligt inför tävlingen. Men han brukar läsa mycket även i vanliga fall.

SO-läraren Gustav Öhman tror att anledningen till framgångarna kan vara att eleverna jobbar med nutidsorienterade frågor en gång i veckan och regelbundet summerar tidningsartiklar.

– Vi har väldigt ambitiösa elever på den här skolan och de vill lyckas på alla plan. Nutidsorienteringen gäller ju alla ämnena, SO, engelska, svenska. Jag tror att det är ett bra sätt att visa deras kunskaper på.

Den 10:e december åker Jesper Jonsson till Stockholm för en lunch med utbildningsminister Jan Björklund och får ett pris av drottning Silvia.

– Det känns jätteroligt, säger Jesper Jonsson.

Tävlingen hölls för 70:e gången i år.

Samira Zayane
samira.zayane@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista