Eskilstuna

Lokala s-nomineringar klara

Socialdemokraterna i Eskilstuna, beslutade om sina nomineringar till riksdag och landsting, på ett representantskapsmöte på tisdagskvällen. Listan med kandidater för valen nästa år går nu vidare till Socialdemokraternas partidistrikt, som slutligen fastställer vilka namn som hamnar på listorna.

Bland andra är kommunstyrelsens nuvarande ordförande i Eskilstuna, Hans Ekström, och det tidigare kommunalrådet Lars G Linder, nominerade till Riksdagen. Andra namn på förslaget till lista till riksdagsvalet är tidigare Guif-spelaren Nicklas Älgekrans, och LO-basen i Sörmland, Torsten Holmström, samt Sara Karlsson, 1:e vice ordförande i stadsbyggnadsnämnmden i Eskilstuna.

Förslaget på riksdags- och landstingslistor från Socialdemokraterna i Eskilstuna ska nu diskuteras och vägas mot förslag från andra arbetarekommuner i Sörmland. De slutliga listorna fastställs av Socialdemokraternas partidistriktets kongress i vår.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".