Innebandy

Onyx vann efter förlängning

Onyx innebandyherrar vann mot Örebro i division 1 mellersta med 5-4 (1-1, 1-1, 2-2, 1-0) efter förlängning. Hemmalaget Onyx hade 4-2 när knappt fem minuter återstod av tredje perioden, varför segern inte kändes helt bra hos alla.

Det var en jämn match mot Örebro, som ligger längre ned i tabellen än vad truppen och spelet visar. Laget spelar disciplinerat defensivt och satsar mycket på kontring, vilket inte passar Onyx.

– Vi gillar att spela med fart och det blir lite avvaktande när de ställer upp långt ned på egen planhalva, säger Onyx bäste spelare för dagen, Martin Lindqvist.

De två första perioderna var helt jämna men i den tredje fick Onyx, som då spelade på två femmor, en smakstart. Martin Lindqvist gjorde 3-2 efter drygt två minuter och bara halvminuten senare spelade Martin fram till centern och lagkaptenen Richard Svensson, som snyggt sprätte upp 4-2 i nättaket.

– Vi fick lite extra energi av de två snabba målen, säger Lindqvist.

Örebro kom dock tillbaka efter två snabba mål i slutet av den tredje perioden och matchen avgjordes i förlängning. Matchvinnare för Onyx blev Johan Kullman som tryckte in segermålet. Martin Lindqvist var ändå inte nöjd.

– Nej, det är sällan jag är nöjd om vi inte tar tre poäng.

Martin Brunelius
martin.brunelius@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".