Eskilstuna

Föreningsprotest mot Östra länken

Flera idrottsföreningar i Eskilstuna har enats om att protestera mot planerna på Östra länken - en ny väg som bland annat kommer göra intrång i orörd mark och andra investeringar som planeras för de södra och östra delarna av. Det enades föreningarna om vi ett möte igår kväll.

Föreningarna menar att kommunens planer riskerar att förvandla viktiga centrumnära idrotts- och rekreationsområden till asfalt och betong och miljömässiga försämringar för alla som bor och lever i de berörda områdena. På mötet utsågs också en redaktionskommitté som ska formulera föreningarnas synpunkter, förslag och krav.

-- Jag tror inte att politikerna har förstått sprängkraften i den här frågan. De ser nog helst att den försvinner från dagordningen för att dyka upp efter valet 2010, men det kommer vi inte att acceptera; vi kommer att kräva besked på en lång rad frågor före valet, säger Mikael Jeppe, ordförande i TK Hobby.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".