Eskilstuna

Hårdare tag mot fylleriet

För att försöka minska våldsbrottsligheten i Eskilstuna ska polisen bli tuffare mot fylleriet på kvällar och helger. Polisen ska i större utsträckning ge personer som dricker alkohol i centrala Eskilstuna böter på 500 kronor eftersom polisens erfarenhet är att det inte hjälper att bara hälla ut alkoholen, säger David Nilsson, yttre befäl vid Sörmlandpolisen.

– Vi märker att, när vi arbetar mot alkohol, med förverkanden, så det inte har en effekt vi vill ha. Att hälla ut alkoholen har inte den effekt vi vill ha så därför ska vi gå hårdare mot det här. Det är ett brott.

Inom ett större område i centrala Eskilstuna blir det förbjudet att dricka alkohol, förutom vid vissa speciella tillfällen som festivaler eller andra arrangemang.

Tillämpar Ni lagen mer strikt framöver nu då?

– Ja, det skulle man kunna säga. När vi tidigare arbetat med de här förverkandena så ger man personen en rapporteftergift, det är ett brott, men vi beivrar inte brottet eftersom det är ett ringa brott. Vi anser att personen förstått budskapet, men vi tycker att det inte har den effekt som vi vill ha.