Strängnäs

Protester mot skolflytt hjälpte inte

Föräldrarna till barn på Tosteröskolan i Strängnäs protesterade på tisdagen mot förslaget att flytta eleverna till den numera tomma Karinslundsskolan. Men protesterna hjälpte inte. Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutade på eftermiddagen att klubba igenom förslaget.

Kommunen bör i stället sälja Karinslundsskolan och låta Tosteröbarnen vara kvar, menar föräldrarna.

Idag uppvaktades politikerna inför beslutet i kommunsstyrelsens arbetsutskott av föräldrar till barn på skolan.

"Det finns inte plats för ytterligare en skola där. Det blir en markant försämring av utemiljön för Tosteröskolans elever. En försämring vi inte ställer upp på", skriver föräldrarna i det flygblad som delades ut till politikerna i kommunstyrelsens arbetsutskott när de kom till sammanträdet i morse.

Föräldrarna underkänner också de ekonomiska skälen till flytten. Politikerna lovade att granska föräldrarnas argument, men enligt kommunalrådet Björn Lind, FP, finns det för mycket skollokaler och någon skola måste drabbas. Om förslaget går igenom blir det flytt till nästa hösttermin.

Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutade på eftermiddagen att hålla fast vid förslaget om att lägga ner Tosteröskolan nästa höst och flytta eleverna till Karinslundsskolan.

Frågan avgörs slutligen i fullmäktige