strängnäs

Företagare i rikstävling

Företagaren och vd:n Ann-Sofi Persson från Strängnäs valdes igår kväll till att bli är en av tio kvinnor som gör upp i riksfinalen av företagartävlingen Beautiful Business Award 2010 som affärsnätverket Driftig.nu står bakom.

Perssons byggföretag Promont monterar bland annat dörrar och fönster och hon har de senaste åren vänt ett negativt resultat till ett positivt.

– Det känns ju jätteroligt. Det var en enorm känsla när de ringde första gången och jag kom till delfinalen, berättar Ann-Sofi Persson.

Hon menar att tävlingen ger företagare en drivkraft att vilja fortsätta. Och hon säger att hon hoppas att tävlingen även smittar av sig till de anställa i företaget och att de också blir sporrade att utvecklas.

– Första målet jag hade var att nå ett nollresultat för vi hade en enormt nedåtgående trend, berättar Ann-Sofi Persson när hon försöker förklarar hur det kommer sig att hon lyckats vända företaget från ett minus till ett plusresultat.

Hon menar att en viktig del i att hon lyckats med vändningen är att hon lyssnat på personalen, fått alla att jobba mot samma mål och satt rätt man på rätt plats.

– Om folk trivs då kommer effektiviteten och sen kommer lönsamheten som en tårta på det, säger Persson.

Ingela Martinsgård
ingela.martinsgard@sr.se