fotboll

Värmbol i samarbete med AIK

Fotbollsklubben Värmbol i Katrineholm har inlett ett samarbete med svenska mästarna AIK. Samarbetet handlar om att få insyn i mästarnas organisation, men också att spelare ska kunna flyttas mellan klubbarna i båda riktningar.

– Dom är ju naturligtvis intresserade av att titta på våra unga spelare på sikt. Men så finns det ju möjlighet växla spelare mellan lagen när man har sådana här samarbeten. Sen har ju AIK samarbete med flera föreningar så vi får väl se vad som händer, säger Mats Karlsson som är marknadsansvarig i Värmbol.

Samarbetet med AIK är en viktig del i jakten på att nå eliten för Värmbol, som är första reserv till en plats i division 1 om något lag skulle tvingas dra sig ur.

Ett annat steg är samarbete nedåt i seriesystemet och det har Värmbol nu etablerat med lokalkonkurrenten Katrineholms SK i division 4. Spelare ska kunna gå fritt mellan klubbarna och dessutom ska klubbarna ha ett gemensamt juniorlag i division 6.

På spelarfronten händer det också saker, enligt Mats Karlsson.

– Spelarmässigt kan vi ju inte offentliggöra några nyförvärv eftersom vi jobbar ju enbart med kontrakterade spelare. Men vi har haft kontakt med ett antal spelare där vi ser framförallt fyra som väldigt intressanta, berättar Karlsson.

Vad tror ni i Värmbol om chanserna för att det blir division ett spel i Katrineholm nästa år?

– Vi ser inte dörren stängd för det kan hända massa saker. Och som bästa tvåa i division två serien för hela landet så står vi ju lite på tur att knacka på dörren men dagsläget är ju att vi riktar in oss på division två, säger Värmbols Mats Karlsson.

Reino Helin
reino.helin@sr.se