Nyköping

Häktad erkänner krogkoppling

Den 60-årige Södertäljebo som igår häktades misstänkt för att ligga bakom attentaten mot nattklubben Tellus i Nyköping uppger i polisförhör att han har ekonomiska kopplingar till två andra krogar i Nyköping. 

Det var igår som 60-åringen häktades, på sannolika skäl misstänkt för anstiftan till grov mordbrand, vilket är den starkare graden av misstanke. Enligt åklagare Robert Eriksson har mannen kopplingar till krogbranschen i Nyköping. Och det här är alltså något som mannen nu själv bekräftar, skriver Sörmlands Nyheter idag.

I polisförhör ska mannen enligt tidningen ha sagt att han har ekonomiska intressen i två namngivna krogar, varav den ena tidigare har pekats ut i samband med attentaten.

Men ägarna till de utpekade krogarna förnekar enligt tidningen att det finns några ekonomiska kopplingar mellan krogarna och den misstänkte 60-åringen.

Däremot ska det enligt vad företrädare för krogarna säger till tidningen finnas personliga band mellan 60-åringen och de utpekade krogarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista