Ishockey

Nyköping klara för allettan

Nyköping vann mot Nacka i hockeyettan med 6-3 efter periodsiffrorna 2-2, 3-1 och 1-0 inför 1080 åskådare i Rosvallahallen i Nyköping. Segern betyder att Nyköping är klara för allettan efter jul och nyårsuppehållet, trots att en omgång återstår av grundspelet i division 1.

Nyköping var det klart bättre laget över de tre perioderna, men Nacka kontrade bra och kvitterade både till 1-1 och 2-2 i den första perioden.

– Det var en helt annan inställning idag än förra hemmamatchen mot Nynäshamn, sa couchen Owe Holmberg efter segern mot Nacka, som betyder allettan nästa.

Matchen mot Nacka avgjorde i början av andra perioden, då Nyköping gick från 2-2 till en 5-2 ledning inom loppet av dryga sju minuter. Jörgen Rickmo gjorde 3-2, Elias Bjuhr 4-2 och Freddie Byström 5-2.

– Idag var alla tre femmorna riktigt bra och vi var bättre än Nacka denna gång, även om gästerna hade en giftig första femma, fortsatte Owe Holmberg, som ger sina spelare en veckas ledighet över jul, sedan blir det hårdkörning inför allettan premiären i början av nästa år.

– Vi har några nya spelare på ingång, det är viktigt att vi har fyra femmor igång i allettan, nu har vi kört med bara tre femmor och det håller inte i allettan, avslutade Nyköpings couch Owe Holmberg efter segern mot Nacka med 6-3.Leif Johansson
leif.s.johansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista