Rånet inträffade den 10 juli i somras.
ESKILSTUNA

Tre män åtalas för bankrån

Tre unga män åtalades idag, misstänkta för rånet mot Handelsbanken i Eskilstuna i somras. Det var den i juli i år som tre män klev in på Handelsbanken på Carlavägen och tvingade till sig pengar under pistolhot. Enligt åtalet fick männen med sig 12 700 kronor vid rånet.

Några timmar efter rånet greps en man vid en gömma i skogen, där polisen legat i bakhåll. Senare greps ytterligare två män.

De tre männen är mellan 18 och 21 år gamla.

Den 18-åriga mannen åtalas också för grovt vapenbrott, grovt häleri och utpressning. Enligt åtalet har han och två 20-åriga män haft åtta jaktvapen och ammunition som stals från två bostäder i Surahammar i mars. 18-åringen och den ena 20-åringen har hotat att döda den tredje personen i gruppen, enligt åtalet. De ska ha kört ut honom i skogen i en bil och tryckt ett vapen mot hans huvud med krav om att han skulle betala dem 5 000 kronor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista