SÖRMLAND

Antalet anmälda brott fortsätter öka

Antalet polisanmälda brott i Sörmland har i år ökat med två procent. Inbrott i fritidshus har mer än fördubblats, från drygt 200 polisanmälda brott till drygt 400 perioden januari-november i år jämfört med samma period förra året. Det visar statistik från polisen.

Även skadegörelse i form av klotter har ökat markant i de flesta sörmländska kommuner.

Nyköping och Katrineholm är de kommuner där antalet brottsanmälningar har ökat med över 400 fall, jämfört med förra året. I Eskilstuna å andra sidan, har antalet polisanmälda brott minskat med 270 anmälda fall.

Antalet narkotikabrott har ökat från ca 1600 till drygt 3000 perioden januari-november i år jämfört med samma period förra året, men det beror, enligt polisen, framförallt på Tramadolmålet och följderna av det.

En man från Eskilstuna dömdes till tio års fängelse för att ha smugglat in och sålt det narkotikaklassade preparatet Tramadol via internet. Det ledde till en mängd polisanmälningar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista