Eskilstuna

Parkeringscirkus i Eskilstuna

Det har varit rena cirkusen kring en central parkering i Eskilstuna det senaste året. I mitten av juli förra året stängdes parkeringsplatsen Vulkanen eftersom Peab, som äger marken, ville ta första steget för att bebygga platsen. Men det hindrade inte bilisterna från att parkera ändå - gratis. Efter årsskiftet så öppnar parkeringsplatsen igen.

– Nu blir det en mer ordnad parkering helt enkelt. Vi är medvetna om att det varit lite si och så under den här tiden, men eftersom Peab drar ut på byggnationen så öppnar vi parkeringen igen. Dels för att det ser tråkigt ut och det skapar otrygghet i området, men det finns egentligen inget behov eftersom det inte finns ett underskott av parkeringar i Eskilstuna, säger Mats Hällnäs, chef för trafikavdelningen på Eskilstuna kommun.

Underskott på parkeringsplatser eller inte, många blir nog glad över att man kan få fortsätta parkera på parkeringsplatsen Vulkanen i Eskilstuna. Fast efter nyår så kommer det kosta pengar igen.

Turerna har varit många ända sen mitten av juli 2008 när parkeringsplatsen officiellt upphörde. Oavsett om det stått betonggrisar ivägen för infarterna eller inte så har bilisterna parkerat där och tills dess att hus ska byggas så kommer det vara parkering, enligt Mats Hällnäs på Eskilstuna kommun. Peab avvaktar med att bygga bland annat beroende på konjunkturläget, men för att bygga krävs också en undersökning och sanering av marken.

Resenärerna är glada över den hittills fria parkeringen i centrum.

-- Det är bara tacka och ta emot. De bjuder ju på det, säger en bilist.

Efter nyår ska det bli en parkering igen!

– Jaha, det ska det. Ja, det låter bra, säger en annan bilist.

Fredrik Lorenzoni
fredrik.lorenzoni@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista