VOLLEYBOLL

Inget GP för Vingåker

Det blir inget Grand Prix slutspel för Vingåker i trettonhelgen nästa år. Vingåker var nämligen tvungna att vinna mot Örkelljunga på bortaplan med minst två set för att få spela GP slutspelet i Katrineholm 5-6 januari 2010, men Vingåker förlorade med 3-1  efter setsiffrorna 24-26, 25-19, 26-24, 25-22.

– Vi spelade precis som vi skulle i början av matchen och vann första set, men sedan vek vi ned oss och  Örkelljunga kom igen och kvitterade till 1-1 och när de vann tredje setet och GP var borta, då blev det en enkel seger för Örkelljunga, förklarade en besviken couch i Vingåker Ola Maineborn.

Vingåker får inte spela GP slutspelet i Katrineholm under trettonhelgen nästa år. Det stod mellan Vingåker och Örkelljunga, vilket av de två lagen som skulle ta den fjärde Grand Prix-platsen.

Vingåker vara tvungen att vinna med minst 3-1 för att ta fjärde platsen inför jul och nyårsuppehållet, men det blev tvärtom Örkelljunga vann med 3-1 och får åka till Katrineholm tillsammans med Sollentuna, Falkenberg och Linköping.

– Det går inte att bara spela sitt trygga grundspel mot ett så bra lag som Örkelljunga, vi måste ge allt på varje boll, sa tränaren Ola Maineborn.

– Vi vek ned oss, när Örkelljunga kom i kapp efter vår stronga inledning, avslutade Ola Maineborn.