Nyköping

Krismöte om olycksdrabbad väg

E4 vid Hållsta, utanför Nyköping, ska byggas om, för att vägen ska bli säkrare. Den senaste tiden har det varit flera trafikolyckor på vägen, och i förra veckan omkom en man där. I övermorgon ska Vägverket ha krismöte, för att prata om vad som kan göras åt detta.

Vägsträckningen härstammar från 1960-talet och är långt ifrån bra ur trafiksäkerhetssynpunkt, ens när inte extrema väderförhållanden som vi haft den senaste tiden råder, enligt Einar Schuch.

– Det är ju en besvärlig sträcka just här vid ån, och där är det ju en backe och det ligger av- och påfarter tätt inpå som inte är idealiska. Det uppstår ju trafiksituationer som inte alltid är de önskvärda, säger Einar Schuch, chef på Vägverket region Mälardalen.

Mötet på torsdag ska därför ta sikte på vad man ska göra nu direkt för att minska riskerna, och det talas om tillfällig nedsättning av hastigheten.

Det krävs mer än så för att förbättra säkerheten på lång sikt, men det lär inte bli tal om en alternativ sträckning av E4 förbi Nyköping, enligt Einar Schuch.

– Ska vi vara realistiska ska vi nog titta på att göra åtgärder inom befintlig vägsträckning. Det handlar inte bara om åtgärder vid extrem väderlek utan också på längre sikt för att få så bra trafiksituationer året runt, säger han.

Reino Helin
reino.helin@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".