Volleyboll

Seger för Katrineholm i Grand Prix

Idag startade volley-bollens Grand Prix, i Duveholms-hallen i Katrineholm. Katrineholm vann lätt semi-finalen mot Örebro, med 3-0. Men Katrineholms Frida Johansson, håller inte med om att segern var enkel.

– Enkelt och enkelt kan jag inte säga att det var, men vi höll fokus hela matchen och kunde pressa dem hela tiden, och då ser det enkelt ut.

Tre raka set, 25-20, 25-20. 25-17 – det är inte vanligt att man vinner i raka mot ett så bra lag?

– Nä men som sagt, vi höll fokus precis hela tiden och satte press på dem. Och när vi inte har våra dippar då är vi starka och idag var vi starka hela matcherna, hela seten, säger hon.

Varför var ni starka idag, för det är som du säger ni brukar ha dippar men det existerade inte den här gången?

– Vi har snackat mycket om dipparna och försökt jobba bort dem, och med den här inramningen på Grand Prix och man är extra taggad, det är klart att man vill vinna.

Nu väntar svenska mästarna Engelholm, som ni förlorade mot i SM-finalen – taxera era chanser!

– Vi har goda chanser om vi spelar som idag, håller fokus på det vi ska göra och vår plan och i servarna, säger Frida Johansson, som gjorde 11 poäng i matchen.

Hans Halvarsson
hans.halvarsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".