Nyköpingskillen Lukas Karlsson gjorde tre mål mot Norge.
Handboll

Slitet Sverige förlorade mot Norge

Sverige förlorade den avgörande matchen mot Norge i den 4-nationsturnering som har pågått de senaste dagarna. Norge vann med 24-20 i Rosvallahallen i Nyköping. Varmast mottagande fick av naturliga skäl nyköpingskillen Lukas Karlsson av de drygt 2300 på läktarna.

Resultatet innebär att Norge vann turneringen före Sverige. Ett Sverige som var relativt nedtränat inför matchen mot Norge.

– Vi gör alldeles för mycket tekniska misstag och det är väl bevis på att vi är lite slitna. Vi har kört hårt några dagar, säger Lukas Karlsson, som stod för tre mål mot Norge.

Lukas delar på positionen som mittnia med Dalibor Doder och i miniturneringen har de delat på speltiden. Lukas tror dock att Dalibor är etta på positionen.

– Jag tror att Doder är lite som en etta men jag får alltid komma in och spela hyfsat många minuter så det känns perfekt, säger Lukas.

EM i Österrike inleds den 19:e januari och Sverige har hamnat i en tuff grupp tillsammans med Slovenien, Polen och Tyskland.

– Vi kan både vinna och förlora mot alla lagen så det är väldigt svårtippat. Jag hoppas att vi ska ta oss vidare och ha några poäng med från första gruppen så får vi se sen, säger Lukas Karlsson.

Martin Brunelius
martin.brunelius@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".