Harald Heer tycker att ett tjugotal kalla lägenheter inte är så mycket.
ESKILSTUNA

Pagoden: "Få har kallt hemma"

Fastighetsföretaget Pagoden i Eskilstuna reagerar nu på kritiken mot kalla lägenheter i Råbergstorp och Myrtorp, där vissa hyresgäster haft elva, tolv grader i lägenheten. Vd:n Harald Heer säger att Pagoden inte blundar för de problem som finns men att det är förhållandevis få som är drabbade.

– Vi har varit runt i alla lägenheter som det kommit klagomål på och det är en förhållandevis låg procentsats, säger Harald Heer, vd för Pagoden.

– Vi gör allt som är möjligt. Vi har kört massor av övertid, säger Harald Heer.

Enligt Harald Heer är det ett har det kommit in klagomål från 40-50 hyresgäster av totalt 3 100. Men när Pagoden mätt temperaturerna i de här lägenheterna har många haft runt 20 grader eller litet mer.

Bara omkring 15-20 lägenheter har verkligen haft för kallt, enligt Harald Heer. Kylan i de här lägenheterna ska åtgärdas så fort personalen hinner.

– En del balkongdörrar och en del fönster har läckage i ett bestånd som huvudsakligen består av miljonprogram. Det är inget speciellt för våra fastigheter utan så är det i hela Sverige, säger Harald Heer.

Nio anmälningar har också kommit in till kommunens miljökontor och därifrån krävs Pagoden på svar omedelbart.

– Vi gör allt som är möjligt. Vi har kört massor av övertid, säger Harald Heer.

Det är vanligt att hyresgäster eller husägare när det verkligen blir kallt sätter in extra värmeelement under en kort period, enligt Harald Heer. Han säger att Pagoden normalt sett inte ställer upp med element om temperaturen är 20 grader eller mer, även om hyresgästen tycker det är för kallt. Men om hyresgästen har dålig ekonomi kan Pagoden ställa in ett element under en begränsad period.

Pagoden har 3 100 lägenheter i Eskilstuna och de flesta i Skiftinge, Råbergstorp och Myrtorp.

Hans Andersson
hans.andersson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista