Frejaskolan efter branden.
GNESTA

Elfel kan ha orsakat skolbrand

Det var förmodligen ingen som tände eld på Frejaskolan i Gnesta i natt. Polisen trodde först att branden kunde vara anlagd, men den tekniska undersökningen som gjorts under dagen visar att orsaken kan ha varit ett elfel.

Branden bröt ut vid midnatt natten till fredagen. Ett klassrum blev brandskadat och ytterligare ett tiotal klassrum blev obrukbara på grund av rökskador.

Under fredagen undersökte polisens tekniker skolan och såg då tecken på att branden börjat i en panel längs fönstret där en mängd elkablar dragits.

– Så det pekar på att det faktiskt är naturliga orsaker till branden, säger Bengt Jansson på Nyköpingspolisen.

Polisens tekniker hittade inte heller några brandfarliga vätskor eller något annat som tyder på att någon har satt eld på skolan. De krossade rutorna verkar inte heller ha krossats utifrån, utan har krossats av elden, enligt Bengt Jansson.

– Preliminärt bedömer vi att det här inte är en anlagd brand. Det kan komma uppgifter som pekar på något annat, men om vi inte får in något mer kommer vi lägga ner misstankarna, säger Bengt Jansson.

Petra Levinson
petra.levinson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista