Planen är att man ska kunna promenera längs hela Eskilstunaån.
Eskilstuna

Många åsikter om å-utveckling

Många har åsikter om Eskilstuna kommuns planer på att göra strandkanten längs Eskilstunaån mer tillgänglig för allmänheten och skapa ett promenadstråk från södra Eskilstuna till Mälaren i norr.

Kommunen har fått in över 200 brev och telefonsamtal från allmänheten. Enligt kommunen är de flesta positiva och vill ha fler sittplatser, fler bryggor för bad och fiske och belysning.

Men det finns också de som undrar vad som händer med växt- och djurlivet om man gör åkanterna tillgängliga, och en del är oroliga för att nedskräpning och skadegörelse kan öka.

Störst motstånd finns i Vilsta koloniområde, men där ska kommunen fortsätta diskutera med markägare och arrendatorer, innan politiska beslut tas.

I år kommer arbetet med att tillgängliggöra strandkanten att påbörjas. Vi planerar åtgärder på Vilsta Holme, ytor i anslutning till Rothoffsparken och vid Bredängen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".