Eskilstuna

Dagistjänster via nätet startar

För den som har barn i förskolan i Eskilstuna gäller nya rutiner från och med nästa vecka. Då öppnar kommunens nya webbtjänst, där föräldrarna söker dagisplats, fyller i schema och barnens närvaro.

– Det är jättesmidigt och slippa papper fram och tillbaka, tycker Zandra Dyvling, småbarnsföräldrar i Eskilstuna.

Du ser inga nackdelar?

– Det är väl om internet strular, men annars tycker jag att det kanske sparar lite på miljön också.

– Allt man kan göra på internet är bra, det är onödigt med alla papper, säger Susanna Kosunen.

På måndag kommer ett brev med inloggningsuppgifter till dem som redan har barn på dagis i Eskilstuna. Och den som vill titta efter lediga dagisplatser kan också göra det på nätet.

– Vi tror att det här kommer underlätta för föräldrarna, för man är inte uppbunden av någon kontorstid för att få en ansökningsblankett, säger Monica Winbladh på barn- och utbildningsförvaltningen. Man kan i lugn och ro sitta hemma på kvällen eller på helgen och fylla i ansökan på webben.

– Om man vet att det är säkert så är det väl bra, tycker föräldern Anna Holmberg.

– Det går ju fortare att göra det på nätet, men jag vill göra det skriftligt på blankett, så att jag vet vad jag skriver, säger Amina Paixao. Jag föredrar det.

Annat man kan sköta på nätet är till exempel att ändra sitt schema eller inkomstuppgifter. Den som inte har dator kan få hjälp på medborgarkontoret eller av dagispersonal.

Henrik Jansson
henrik.jansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".