NYKÖPING

Varningsskyltar på platsen saknas än

De varningsskyltar, som ska varna för farlig vägsträcka, saknas fortfarande på E4 genom Nyköping, där ytterligare två personer igår kväll omkom i en singelolycka.

Hastigheten där är sänkt, men ändå körde en bil av igår på samma ställe, där en person omkom kring jul.

Dödsolyckan kring jul och andra olyckor utan de allra värsta konsekvenserna på E4 vid Hållet i Nyköping gav upphov till debatt kring trafiksäkerheten på platsen.

Då talades det om åtgärder både lång- och kortsiktigt.

Vägverkets långsiktiga planer handlar om att bygga om alla av- och påfarter på platsen eftersom vägen byggdes på 60-talet, då det var vänstertrafik i Sverige.

Kortsiktigt togs beslutet att sänka hastigheten på E4 förbi Nyköping och att sätta ut varningsmärken med texten olycksdrabbad vägsträcka vid Hållet.

Men varningsskyltarna hann inte upp förrän en ny dödsolycka var ett faktum.

– Så vitt jag vet är skyltarna ännu inte på plats beroende på att det var beställningsvaror och att leveranserna försenats, säger Micke Nordenberg, biträdande trafikpolischef i Nyköping.

En bil med tre personer, två kvinnor och en man, körde av vägen igår kväll och slog med taket före ner i Nyköpingsån och sjönk.

En förbipasserande man kastade sig i det kalla vattnet och lyckades få iland en av kvinnorna, den 27-åriga medvetslösa bilföraren från Östergötland. Båda fördes senare till sjukhus, den självuppoffrande mannen nedkyld och kvinnan fortsatt medvetslös, där kvinnan senare vaknade upp.

Polisen försökte inatt höra kvinnan, men fick då inget av värde. De båda omkomna, en kvinna och en man, är fortfarande inte identifierade.

Reino Helin
reino.helin@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".