FLEN

Säkerheten förbättras på stationen

Banverket har tillsammans med Flens kommun beslutat att genomföra ytterligare åtgärder för att höja säkerheten och tillgängligheten på Flens järnvägsstation. Parterna har enats om hur det nya bangårdsområdet ska utformas. 

Säkerheten där har varit i fokus efter den dödsolycka, som inträffade där för ett år sedan, men har diskuterats under många år.

Banverket ska bland annat bygga nya trappor och hiss från gång- och cykeltunneln till plattformen mellan spår två och tre. Samtidigt breddas plattformen och anpassas för fler människor.

Flens kommun kommer i samband med ombyggnaden att bekosta nya bil- och cykelparkeringar i anslutning till Norra Järnvägsgatan. Åtgärderna ska öka säkerheten och göra järnvägsperrongerna modernare.

Helena Thorsson och Camilla Fredriksson från Banverket finns på, plats idag för att informera resenärerna om förändringarna.

– Det vi vill komma ifrån är den här plattformsövergången som gör att man måste gå över spår ett och två för att ta sig till mellanplattformen och det kommer vi att göra bygga trappor och hissar från gång- och cykeltunneln rakt upp på plattformarna, säger Helena Thorsson.

Det är det första och kanske viktigaste steget när det gäller förbättringarna av säkerheten på järnvägsstationen i Flen, men långt ifrån det enda, enligt Helena Thorsson.

– Vi ska också försöka göra det lite smidigare för resenärerna bland annat genom att förbättra bil- och cykelparkeringarna på norra stations sidan bland annat, säger hon.

Katarina Larsson
katarina.larsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista