Personer som är ovana vid internet har svårt att hitta på Oxelösunds hemsida.
Oxelösund

Oxelösunds hemsida underkänns

Oxelösunds kommuns webbsida är sämst i Sörmland. Det anser företaget Funka Nu, som granskat Sörmlands kommunala webbsidor utifrån hur tillgängliga de är. Senast under det här året ska alla kommunala webbplatser vara tillgängliga enligt ett statligt mål.

Företaget tittar på hur webbsidorna fungerar för personer som inte har svenska som förstaspråk, har läs- och skrivsvårigheter eller är ovana vid internet. 

Oxelösunds webbsida får underkänt på flera punkter. Bäst i Sörmland är Katrineholms webbsida som får högsta betyg på flera punkter.

Enligt företaget Funka Nu är välfungerande webbsidor inte bara en fråga om demokrati utan också om ekonomi. Om webbplatsen fungerar väl för de flesta invånarna slipper kommunen informera på andra sätt. Webbplatsen är nästan alltid den mest effektiva kanalen för kommunal information, enligt företaget.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".