Sörmland

Flera fall av grov misshandel i natt

Uppdaterad 100131
Det har varit flera grova fall av misshandel under kvällen och natten runt om i länet. På en lokalbuss vid Tunavallen i Eskilstuna blev en 16-årig pojke misshandlad med en glashammare av en okänd man, som sen försvann från platsen. Det är oklart hur allvarligt skadad han blev.

Och på Noachsgatan i centrala Eskilstunablev en 22-årig man i natt knivhuggen i handen av flera personer som han kände. Enligt polisen har de träffats ute på gatan och blivit osams om en gammal händelse. Några av personerna har då gått in ett hus och hämtat kniv och machete och 22-åringen skadas inne i trapphuset.

Polisen grep senare under natten tre personer i 20-årsåldern efter en husrannsakan i en lägenhet i närheten. De är anhållna misstänkta för grov misshandel. De förhörs under söndagen.

Även i Strängnäs blev en man i 20-årsåldern grovt misshandlad, vid Ugglans grill inatt. Mannen fick bland annat sparkar mot huvudet när han låg ner. Gärningsmannen försvann sen från platsen och polisen har ingen misstänkt.

Även vid restaurang Tellus i Nyköping var det i natt bråk och två personer blev enligt polisen sprayade med någon typ av pepparspray när de lämnade restaurangen, så att de fick svårt att se och andas. En blev sparkad på när han låg ner. Två personer i 20-årsåldern greps och anhölls som misstänkta.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".