Innebandy

Historisk nolla när Onyx vann

Onyx vann hemmamatchen mot Lesjöfors/Filipstad i division 1 mellersta med tennissiffrorna 6-0 (3-0, 0-0, 3-0). Mikael Loord i hemmamålet höll den första nollan i klubbens historia.

Onyx fortsatte att gå runt på två femmor, vilket man också ska göra resten av säsongen. Laget forsatte också att prioritera defensiven. Det har verkligen givit resultat även om offensiven inte är lika underhållande. Martin Lindqvist gjorde två mål i mitten av den första perioden. Vid båda tillfällena var det Rabi Kahlaji som assisterade. Peter Norström gjorde sedan 3-0 innan periodpausen och det kändes redan då väldigt stabilt.

– Vi gör det bra bakåt. Kanske lite trögt framåt, säger lagkaptenen i Onyx, Richard Svensson.

Det här var första matchen för Onyx utan poängkungen Sam Jonsson, som har lånats ut till superligalaget Tyresö/Trollbäcken resten av säsongen. Kanske ett tecken på att klubben inte tror på serieseger längre?

– Nej, vi vinner ju fortfarande de matcher vi ska men sju poäng är sju poäng, säger Richard Svensson och syftar på serieledande Linköpings försprång inför den här matchen.

Efter en mållös andraperiod avgjorde Onyx definitivt i den tredje. Rabi Kahlaji, Peter Norström och Martin Bengtsson blev målskyttar i den sista perioden. Fem omgångar återstår för Onyx del.

Martin Brunelius
martin.brunelius@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista